Om Utbildningskonsulten

Utbildningskonsulten är ett företag som bedriver verksamhetsutveckling sedan 1997. Björn Johansson som driver Utbildningskonsulten är auktoriserad IDI handledare och även certifierad användare av rekryteringsverktygen PJP, MAP och Matrigma (utvecklat av Assessio Sverige). Han är också certifierad utbildare inom Neuroledarskap. 

De områden som Björn är mest anlitad inom är organisation/ledarskapsutveckling, stöd och bollplank till chefer och ledningsgrupper, kommunikationsträning och medarbetarskap. 

Innan Björn startade Utbildningskonsulten arbetade han åt utbildningsföretaget Eductus, där han var ansvarig för försäljning/marknadsföring samt hade personalansvar för interna och externa konsulter.

Björn har under de dryga 20 år som företaget varit verksamt haft förmånen att arbeta med tusentals människor i många olika typer av företag och organisationer: verkstadsindustri, pappersindustri, banker, försäkringsbolag, mindre företag, kommuner och landsting. Med vissa företag/organisationer har han skapat en mångårig relation.

I ett av de senare uppdragen har Björn arbetat med utveckling av chefer och blivande chefer inom Sundsvalls kommuns ledarakademi. Björn startade upp ledarakademin 2009 och har under den tiden utvecklat och rekryterat 100-tals chefer, och arbetat med många ledningsgrupper inom kommunkoncernen. 

Björn Johansson är ekonom med flerårig erfarenhet från bank och försäkringsbranschen. Under 80- talet arbetade han som bland annat som kontorschef och försäkringsansvarig. Han har även arbetat som försäljningschef/utbildningschef inom Mio AB. 

Annons